Има ли разлика между масло за мотоциклет и двигателно масло за автомобили?

Масла МотулПовечето 4-тактови мотоциклети имат интегрирани скоростни кутии. Маслото ,следователно, смазва и мотора и скоростната кутия.  За да се намали износването на  скоростната кутия и да се удължи живота и, Motul използува специални добавки в 4-тактовите масла. Това масло е с такава формула, че да не смущава работата на амбреажа.

Японските автомобилопроизводители, членуващи в JASO ( Асоциация на Японските Производители ) съставиха спецификации, за да избегнат  приплъзването буксуването на амбреажа и  изискват от мотоциклетните масла добро ниво на представяне.

Всички мотоциклетни масла на Motul за 4-тактови мотори като 3000, 5000, 5100 и 7100 са одобрени от  JASO MA и така покриват изискванията на  OEM.

Тестовете на  JASO T904 са приложени върху серията 300V Factory Line / гама за състезателни мотоциклети / и по този начин гарантират, че тези лубриканти не пречат на работата на мокрите съединители.

При автомобилите системата на смазване е специфична при скоростната кутия и амбреажната кутия, които не се смазват в едновременно както двигателя. Модификаторите на  триенето могат например да бъдат използувани за намаляване на триенето в мотора и така да се подобри неговата работа.

Така че, Motul препоръчва използуването на  подходящи лубриканти за  превозното средство и  механиката. Когато избирате масло,  бихте могли също да се консултирате и с ръководството за експлоатация на автомобила

Предлаганите от нас продукти на Motul, може да намерите ТУК

ВИЖТЕ ПРЕДЛАГАНИТЕ ОТ НАС ПРОДУКТИ

Call Now Button