...

Мазен филм върху въздушния филтър

Ето основните причини за образуване на мазен филм върху въздушен филтър:

  • Лекият мазен филм върху въздушния филтър може да е резултат от пълно замърсяване на въздушния филтър или значително замърсяване на системата за вентилация на картера, включително тръби, маслен сепаратор, маслен сепаратор, клапан на вентилационната система на картера.
  • Силното замърсяване на елемента на въздушния филтър и наличието на масло в тръбите и съда на въздушния филтър е резултат от високо налягане на картерните газове поради износване на части от цилиндро-буталната група.

Предложения

  1. Наличието на лек мазен филм върху въздушния филтър може да означава замърсяване на системата за смазване на двигателя или пълно замърсяване на елемента на въздушния филтър. В последния случай въздушният филтър трябва да се смени.
    Ако системата за смазване на двигателя е замърсена, препоръчително е да използвате почистващ препарат VitaFlush преди смяна на маслото (добавете продукта в старото масло и изминете 700 – 1000 км). След това моторното масло трябва да се смени заедно с масления филтър. С въвеждането на продукта XADO VitaFlush при всяка смяна на масло ще помогнете на двигателя и системата за вентилация на картера да останат чисти.
  2. При силно замърсяване на въздушния филтър и леко износване на части от цилиндро-буталната група се препоръчва след непланирана смяна на маслото да се почисти системата за смазване с XADO VitaFlush. След почистване на системата за смазване с XADO VitaFlush и смяна на моторното масло е препоръчително двигателят да се третира с XADO Revitalizant® за двигател, за да се възстановят износените части на цилиндро-буталната група. Ето продуктите на XADO, съдържащи Revitalizant®, които се препоръчват за третиране на системата за смазване на двигателя:
    • XADO Revitalizant® за бензинови и дизелови двигатели
    • Revitalizant® EX120 за бензинови и дизелови двигатели
    • 1-степенно ревитализиране на двигателя®
    • XADO AMC Maximum Atomic Conditioners with Revitalizant®
  3. Ако силното замърсяване на въздушния филтър и пълното замърсяване на вентилационната система на картера са причинени от критично износване или разрушаване на части от групата цилиндър-бутало, двигателят трябва да бъде подложен на пълен ремонт.

VitaFlush Cleaner е предназначен за почистване на маслена система на горивни и дизелови двигатели от всички видове (включително двигатели с турбокомпресор) и трансмисии. Напълно почиства всички повреди, смолисти утайки и ги отстранява с използваното масло. Благодарение на Revitalizant® възстановява до 70% от загубения метал. Прилага се при смяна на маслото като профилактика за почистване и предпазване от износване. Също така може да се използва като адаптивен почистващ препарат след смяна на масло с различен вискозитет (т.е. от минерално на синтетично) или производител.

Call Now Button Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.