Maslata.bg

Общи условия за ползване

Авторско Право

Този уеб сайт (https://maslata.bg) е собственост на “Maslata.bg” и всяко лице, което осъществи достъп до него, се съгласява с настоящите условия за ползването му.

Посочените в този уебсайт имена и изображения на продукти или компании могат да са търговски марки или търговски имена на съответните им собственици. “Maslata.bg” не е собственик на тези търговски марки и изображения. Забранено е използването на която и да е търговска марка, посочена в този уебсайт без разрешението на нейните собственици.

Ограничаване на отговорността

“Maslata.bg” не носи отговорност за каквито и да е щети и пропуснати ползи, произтекли от употребата, невъзможността за употреба или резултатите от употребата на този сайт.

“Maslata.bg” не носи отговорност за щети и пропуснати ползи, произтекли от употребата на закупени от сайта продукти.

“Maslata.bg” не гарантира, че този уебсайт не съдържа грешки и че достъпът до него е непрекъсваем.

“Maslata.bg” си запазва правото да променя съдържанието на този уебсайт без предизвестие като не се задължава да уведомява посетителите за настъпили такива промени.

“Maslata.bg” не носи отговорност за правописни, технически и визуални грешки при изписването на имената и спецификациите на различните видове продукти. Винаги преди закупуване и употреба на даден продукт, се посъветвайте с поне още един източник на информация за сверяване на данните.

Сигурност и дискретност

“Maslata.bg” не изисква от потребителите на този уебсайт (https://maslata.bg) да изпращат каквато и да е лична информация, с изключение на тези, които правят онлайн поръчка, запитване за продукти, цени и наличности, която информация е нужна само и единствено с цел обратна връзка за качествено и навременно обслужване на техните желания. Обработването на личните данни е само за служебни цели и не е предмет на продажба, отдаване под наем предоставяне на трети лица под каквато и да е форма за маркетингови други цели.

Поръчка

За поръчка: Предлагаме поръчка със и без регистрация, вписване на име, адрес, имейл, потвърждаване чрез имейл или други, според нас ненужни, действия.

Фирмени данни:

Ен Джи Ти ЕООД

София

ж.к.”Дружба-2″ бл.306

ЕИК:201358867

ДДС номер:BG201358867

МОЛ:Георги Топалов

Можете да поръчате на
Телефон 0897 85 22 29 / 0878 22 57 34
Email: maslata.bg@abv.bg
Skype: NGT_Druzhba
или да оставите тел. за обратна връзка

Работно време: от Понеделник до Петък 09,00 до18,30 Събота то 09,00 до 17,00 .

 

Условия на продажба в електронния магазин MASLATA.BG.

Цени.

Всички цени на продукти предлагани чрез електронния магазин Maslata.bg („Сайта”) са крайни продажни цени валидни само в рамките на деня, в който е била заявена поръчката. ВАЖНО ценовата актуализация се извършва автоматично от машина робот а не от служител на дружеството. Всички цени на продуктите са посочени в лева и включват ДДС. Доставката на закупен продукт се заплаща от купувача допълнително, извън обявената крайната продажна цена, при условията посочени по-долу (Доставка. Стойност на доставката).

Потвърждение по телефон.

Всички продукти, поръчани чрез Сайта, които в момента на заявяване на поръчката са в наличност, ще бъдат доставени до посочения от Вас адрес (в електронната заявка или по телефон) в сроковете посочени по-долу (Срок на доставка), които текат от получаването на изрично потвърждение на заявената чрез Сайта поръчка, предоставено от Вас по телефон, пред служител на Maslata.bg.

След натискане на бутона „Завършете поръчката” в Сайта ще получите писмо с информация за Вашата поръчка по електронната поща, която сте попълнили. Трябва да очаквате и телефонно обаждане от служител на Maslata.bg С това обаждане ще бъдете още веднъж изрично информирани за наличност и крайната продажна цена  на поръчания чрез Сайта продукт. Включително за точната стойност на доставката, сроковете на доставка и за наличността на продукта, с цел избягване на всякаква неяснота или заблуждение.

ВАЖНО: Само след изрично потвърждение за наличност и актуална цена от наш служител на заявената чрез Сайта поръчка. И предоставени от Вас по телефон данни за съгласие, договорът за покупко-продажба на продукта се счита за сключен.

Отказ от заявена поръчка.

По време на телефонния разговор със служителя на Maslata.bg, който се е свързал с Вас, можете да се откажете от заявената чрез Сайта поръчка, като ясно и изрично изразите това свое желание. Отказът може да бъде направен и преди получаване на обаждането за потвърждение, пред служител на Maslata.bg по телефон или в контактната форма от сайта.

Срок на доставка.

При наличност на продукта към момента на заявяване на поръчката, доставката за територията на София ще бъде извършена в рамките на 3 работни дни, а за други градове на територията на Република България в рамките на 5 работни дни, считано от получаването на изрично потвърждение от Ваша страна, по-посочения по-горе начин (Потвърждение по телефон). Доставката се извършва по поща или чрез куриер на посочен от Вас адрес. Не се предлага доставка до адреси извън територията на Република България.

Изчерпан продукт.

Възможно е продуктът, който сте заявили да е изчерпан към момента на заявяване на поръчката. В такъв случай Вие ще получите обаждане по телефон, най-късно до изтичането на следващия работен ден, с конкретна информация от служител на Maslata.bg за евентуално необходимото удължаване на срока за доставка или ако продуктът е напълно изчерпан, с възможност веднага да се откаже от заявената поръчка.

Начин на плащане.

Заплащането на крайната продажна цена може да бъде извършено чрез наложен платеж (заплащане на куриера, доставил Вашата поръчка) или с паричен превод по банков път (повече информация ще получите по телефона от нашите служители)

Отказ от покупка.

В случай, че не сте удовлетворени от доставените продукти, които сте закупили от нас чрез електронния ни магазин Maslata.bg, можете, без да посочвате конкретна причина, в срок от 14 календарни дни от получаването на доставката да се откажете от сключения договор и да върнете закупените продукти във вида (с количество или качество), в който са Ви били доставени и ние ще възстановим заплатената от Вас сума в срок не по-късно от 14 календарни дни от упражняването на това Ваше право. На възстановяване не подлежат допълнителните разходи във връзка с доставката на стоки, различна от стандартната, която предлага Maslata.bg.

За да упражните правото си на отказ, можете по Ваш да ни уведомите изрично за това по друг, удобен за Вас начин (например чрез писмо, изпратено по пощата, факс или електронна поща и други.)

Необходимо е също така да ни представите/изпратите оригинал или копие от касова бележка или фактура, издадени при закупуване на продукта. По Ваше нареждане, крайната продажна цена ще да Ви бъде възстановена по банков път по посочена от Вас сметка, с пощенски запис или в брой, в офиса на Maslata.bg

Не можете да упражните правото си на отказ в случай, че сте употребявали стоката или в случай, че сте разпечатали стоката и тя не може да бъде върната поради здравни / хигиенни съображения.

Не се приема отказ от продажбата и за стоки, които са изготвени по поръчка или съгласно индивидуалните предпочитания на клиента; на стоки с кратък срок на годност, както и в останалите случаи по чл. 57 от ЗЗП.

Maslata.bg не носи отговорност за предоставени от Вас невалидни или неправилно попълнени лични данни, адрес, номер на банков сметка и/или всякаква друга информация, предоставена чрез Сайта или пред служител на Maslata.bg

Доставка. Стойност на доставката.

Продуктите, които сте закупили чрез Сайта ще бъдат доставени за Ваша сметка чрез куриерска фирма на посочен от Вас адрес.

Стойността на доставката на продукта/продуктите зависи от разположението на населеното място, в посоченият от Вас адрес и от теглото на продукта/общото тегло на продуктите. Информация за характеристиките на продуктите можете да откриете в описанието на всеки продукт в Сайта. При свързване с Вас по телефон и за извършване на доставката ще използваме данните за контакт, предоставени от Вас при заявяване на поръчката или по телефон.

Стандартни указания за отказ от покупка, извършена от разстояние:

 

ВАЖНО: Отказ от покупка не е възможен за употребявани продукти или за продукти, които след доставката им са били разпечатани и не могат да бъдат върнати по здравни / хигиенни причини

  1. Имате право да се откажете от настоящия договор, без да посочвате причини за това, в срок от 14 календарни дни, считано от датата, на която Вие или Ваш упълномощен представител сте получили продукта.
  2. За да упражните правото си на отказ, трябва да ни уведомите за желанието си да се откажете от закупената стока, както и да ни предоставите Вашето име, географски адрес и, ако имате такива, телефонен номер, факс и електронен адрес.

По Ваш избор можете да ни уведомите за желанието си да се откажете от договора чрез писмо, изпратено до нас по пощата, факс или електронна поща и други.

За да спазите срока за отказ от договора е достатъчно да изпратите съобщението си относно упражняването на право на отказ преди изтичането на срока за отказ от договора.

III. Действие на отказа

Ако се откажете от настоящия договор, ние ще Ви възстановим всички плащания, които сме получили от Вас, включително разходите за доставка (с изключение на допълнителни разходи, свързани с избран от Вас начин на доставка, различен от най-евтиния стандартен начин на доставка, предлаган от нас) не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която ни информирате за Вашето решение за отказ от настоящия договор. Ще извършим възстановяването на сумите по банков път по посочена от Вас сметка, с пощенски запис или в брой, в офиса на Maslata.bg . като във всеки случай това възстановяване няма да бъде свързано с никакви разходи за Вас.

  1. Връщане на закупените стоки

Очакваме да ни изпратите стоките без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни след деня, в който сте ни информирали за отказа си от настоящия договор.

Връщането на закупените от Вас стоки е изцяло за Ваша сметка.

Имаме право да отложим възстановяването на плащанията по предходния параграф IV до получаване на стоките обратно или докато не ни представите доказателства, че сте изпратили обратно стоките, в зависимост от това кое от двете събития е настъпило по рано.

  1. Отговорност на потребителя

Вие отговаряте единствено за намаляване стойността на стоките вследствие на боравене с тях, различно от необходимото за установяване на тяхното естество, характеристики и добро функциониране.

За избягване на всякакво съмнение, за да се уважи правото на отказ, необходимо е, наред с останалите законови изисквания за правото на отказ, да са налице кумулативно и следните изисквания:

  • върху стоката не трябва да има каквито и да били следи от употребата й по предназначение;
  • стоката трябва да бъде в търговски вид, който позволява стоката да бъде предложена за повторна продажба без да се налага предлагането й на по-ниска цена в сравнение с първоначалната й продажба;
  • когато е приложимо, потребителят е длъжен да върне с продукта в оригиналната, изцяло запазена опаковка;
  1. Не се приема отказ от продажбата на стоки, които:
  • са изготвени по поръчка или съгласно индивидуалните предпочитания на клиента;
  • са употребявани по предназначение или на запечатани стоки, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето,
  • на стоки с кратък срок на годност;
  • в останалите случай по чл. 57 от ЗЗП.

При свързване с Вас по телефон и за извършване на доставката ще използваме данните за контакт, предоставени от Вас при заявяване на поръчката или по телефон.

ОРГАНИ РЕГУЛИРАЩ ДЕЙНОСТТА

Органите, регулиращи дейността на „maslata.bg“ са Комисия за защита на потребителя /КЗП/ и Комисия за защита на личните данни (КЗЛД), със следните координати:

За КЗП:
Уебсайт: https://kzp.bg/kontakti
тел: 0700 111 22
email: info@kzp.bg
адрес: гр. София, пл. Славейков, №4А, ет. 3, 4 и 6
За КЗЛД:
Уебсайт: https://www.cpdp.bg/
тел: 02/91-53-518
email: kzld@cpdp.bg
адрес: София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

ПРИЛОЖИМО ПРАВО
По всички неуредени от настоящите Общи условия въпроси се прилагат разпоредбите на действащото законодателство на Република България.

При спор, който не може да бъде решен съвместно с избрания онлайн магазин, можете да използвате сайта ОРС. Всички продукти в страницата подлежат на актуализация. Информацията в страницата може да бъде променяна по всяко време, като не е задължително промените да бъдат анонсирани в страницата.

Информация за правата на потребителите, произтичащи от законовата гаранция по чл. 112-115 от ЗЗП.

 

Чл. 112.

  1. При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба потребителят има право да предяви рекламация, като поиска от продавача да приведе стоката в съответствие с договора за продажба. В този случай потребителят може да избира между извършване на ремонт на стоката или замяната й с нова, освен ако това е невъзможно или избраният от него начин за обезщетение е непропорционален в сравнение с другия.
  2. Смята се, че даден начин за обезщетяване на потребителя е непропорционален, ако неговото използване налага разходи на продавача, които в сравнение с другия начин на обезщетяване са неразумни, като се вземат предвид: 1. стойността на потребителската стока, ако нямаше липса на несъответствие; 2. значимостта на несъответствието;
  3. възможността да се предложи на потребителя друг начин на обезщетяване, който не е свързан със значителни неудобства за него.

Чл. 113.

  1. Когато потребителската стока не съответства на договора за продажба, продавачът е длъжен да я приведе в съответствие с договора за продажба.
  2. Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба трябва да се извърши в рамките на един месец, считано от предявяването на рекламацията от потребителя.
  3. След изтичането на срока по ал. 2 потребителят има право да развали договора и да му бъде възстановена заплатената сума или да иска намаляване на цената на потребителската стока съгласно чл. 114.
  4. Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба е безплатно за потребителя. Той не дължи разходи за експедиране на потребителската стока или за материали и труд, свързани с ремонта й, и не трябва да понася значителни неудобства.
  5. Потребителят може да иска и обезщетение за претърпените вследствие на несъответствието вреди.

Чл. 114.

  1. При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба и когато потребителят не е удовлетворен от решаването на рекламацията по чл. 113, той има право на избор между една от следните възможности:
    1. разваляне на договора и възстановяване на заплатената от него сума;
    2. намаляване на цената.
    3. Потребителят не може да претендира за възстановяване на заплатената сума или за намаляване цената на стоката, когато търговецът се съгласи да бъде извършена замяна на потребителската стока с нова или да се поправи стоката в рамките на един месец от предявяване на рекламацията от потребителя.
    4. Търговецът е длъжен да удовлетвори искане за разваляне на договора и да възстанови заплатената от потребителя сума, когато след като е удовлетворил три рекламации на потребителя чрез извършване на ремонт на една и съща стока, в рамките на срока на гаранцията по чл. 115, е налице следваща поява на несъответствие на стоката с договора за продажба.
    5. Потребителят не може да претендира за разваляне на договора, ако несъответствието на потребителската стока с договора е незначително.

Чл. 115.

  1. Потребителят може да упражни правото си по този раздел в срок до две години, считано от доставянето на потребителската стока.
  2. Срокът по ал. 1 спира да тече през времето, необходимо за поправката или замяната на потребителската стока или за постигане на споразумение между продавача и потребителя за решаване на спора.
  3. Упражняването на правото на потребителя по ал. 1 не е обвързано с никакъв друг срок за предявяване на иск, различен от срока по ал. 1.

ПОЛЕЗНИ ЛИНКОВЕ:

Формуляр за рекламация на Онлайн поръчка, може да изтеглите от ТУК:

Линк към страницата на Комисия за защита на потребителите КЗП

Онлайн решаване на спорове към Европейската комисия – ТУК