...

Има ли разлика между масло за мотоциклет и двигателно масло за автомобили?

Масла МотулПовечето 4-тактови мотоциклети имат интегрирани скоростни кутии. Маслото ,следователно, смазва и мотора и скоростната кутия.  За да се намали износването на  скоростната кутия и да се удължи живота и, Motul използува специални добавки в 4-тактовите масла. Това масло е с такава формула, че да не смущава работата на амбреажа.

Японските автомобилопроизводители, членуващи в JASO ( Асоциация на Японските Производители ) съставиха спецификации, за да избегнат  приплъзването буксуването на амбреажа и  изискват от мотоциклетните масла добро ниво на представяне.

Всички мотоциклетни масла на Motul за 4-тактови мотори като 3000, 5000, 5100 и 7100 са одобрени от  JASO MA и така покриват изискванията на  OEM.

Тестовете на  JASO T904 са приложени върху серията 300V Factory Line / гама за състезателни мотоциклети / и по този начин гарантират, че тези лубриканти не пречат на работата на мокрите съединители.

При автомобилите системата на смазване е специфична при скоростната кутия и амбреажната кутия, които не се смазват в едновременно както двигателя. Модификаторите на  триенето могат например да бъдат използувани за намаляване на триенето в мотора и така да се подобри неговата работа.

Така че, Motul препоръчва използуването на  подходящи лубриканти за  превозното средство и  механиката. Когато избирате масло,  бихте могли също да се консултирате и с ръководството за експлоатация на автомобила

Предлаганите от нас продукти на Motul, може да намерите ТУК

ВИЖТЕ ПРЕДЛАГАНИТЕ ОТ НАС ПРОДУКТИ

Call Now Button Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.