...

Полезни съвети за автоматична скоростна кутия

Избор на масло за автоматина скоростна кутияПолезни съвети  за Вашата автоматична скоростна кутия

Какво трябва да правите:

  1. Ако забележите теч на масло от автомобила ви потърсете незабавно помощ от сервиз където да проверят нивото на маслото в автоматичната ви кутия. Там специалистите биха могли по цвета на маслото и миризмата му да ви съдействат с възможно на-доброто така , че да се избягват последващи повреди.
  2. Ако нивото е ниско задължително да се долее масло със СЪЩАТА СПЕЦИФИКАЦИЯ, да се открие теча и да се отсрани. Ниското ниво и малкото количество масло води до не добро охлаждане на Автоматичната кутия, а когато маслото загрее много и частите в кутията прегреят ,тя ДЕФЕКТИРА.
  3.  Не отлагайте спирането на течове от Автоматичната Кутия за да не ви се наложи последващи скъпи ремонти. От друга страна маслото от въздушната струя попада върху тампоните на окачването , двигателя и кутията. Гумата се разлага а това ще ви доведе до допълнителни Нежелани ремонти.
  4. Планирайте и обслужвайте редовно Автоматичната Кутия на всеки 50.000км
  5. При смяната на маслото в Автоматичната Кутия , търсете сервизи които разполагат с машина за смяната му. Само по този начин ще успеете да смените изцяло на 100% маслото в нея. Така новото масло ще запази по дълго живота на вашата трансмисия.
  6. Преди смяната на маслото направете  Промивка на системата, акъм вече смененото масло добавете Добавка Кондиционер за по плавно превключване и по добо предаване на силовият поток
  7. Тихата и безшумна работа на Автоматичната кутия е признак за Надеждна, Сугурнаи безотказна трансмисия

Какво не трябва да правите:

  1. Непревключвайте предавките надолу при спиране. Автоматичната кутия не е редно да се използва за спиране
  2. Не превключвайте предавките ръчно , чрез бутоните на волана или през лоста , това може да намали живота на вашата Автоматична кутия значително а при неправилна смяна и да я разруши изцяло.
  3. Когато закъсате в кал или преспа сняг , не прекалявайте с честите смени напред (D) , назад (R) защото маслото в скоростите може да прегрее а това ще увреди частите и пакетите в кутията. Изследване на Асоциацията на Сервизите за Ремонт на Автоматични кутии в Америка, показва , че 85% от дефектите на кутиите се дължат на прегряването на маслото.
  4. Не претоварвайте Автомобила особено ако теглите нещо. Понякой път за да направите услуга на някой може да си навлечете ремонти в пъти по скъпи от разноските на една Пътна Помощ. Акоискате да помогнете на някой закъсал ,просто му платете Пътната Помощ така ще си помогнете и на самите вас.
  5. Не дърпайте закъсал автомобил с Автоматична скоростна кутия . Използвайте Пътна помощ.
  6. Не Включвайте на Директна или Задна когато двигателя не е на Празен ход. Това води до силни удари в трансмисията и и намалява живота Ударно.
  7. Не превключвайте от Директна към Задна докато автомобила не е напълно спрял.Същото се отнася и за превключването на Паркинг
  8. Не се правете на „ Доктор-Специалисти“ и при поява на течове да доливате добавки за отстраняването им , а потърсете помощ от Сервиз. Много често в тези добавки има химикали които рзаяждат фрикционните дискове и унищожават кутията.

Надявам се Съветите ми да са ви били полезни. Най – важното е да се обслужва редовно Автоматичната кутия и то както трябва.

Автор:Румен Дунев – оригиналната статия може да намерите ТУК

За перфектната работа на вашата скоростна кутия, разгледайте нашите предложения в секция Трансмисионни масла

 

 

Call Now Button Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.