...

Смяна на филтър на купето и горивен филтър

Смяна на горивен филтър и филтър на купетоФилтър на купето – Той се нарича още и противопрашен и служи за очистване на въздуха, достигащ до пътническата кабина на автомобила. Опасността от замърсения въздух в колата е голяма, защото разстоянието между шофьора и решетките на таблото, от които в купето влиза студен/топъл въздух е едва около 60см. Така той попада директно в дихателните пътища. За да гарантират чист въздух в купето на автомобила, всички автомобилни производители поставят филтри, през които да се пречиства, засмуканият отвън мръсен въздух.

Противопрашните филтри биват поленови и карбонови (с активен въглен). Карбоновите са по-ефикасни и малко по-скъпи.

Препоръчително е да подменяте противопрашният филтър максимум на 15 000 км.. Смяната му зависи и от сезона, замърсяването на въздуха и условията на шофиране.

 

Горивен филтър – Горивната система е изградена от много елементи и от тяхното правилно действие зависи нормалната експлоатация на двигателя. Трябва да се има предвид, че във всеки литър гориво може да се намират замърсители, дори и в минимално количество. В горивната система се инсталират филтри, които  отстраняват твърдите замърсители, водата, парафина който кристализира в горивото и органичните елементи и утайки. Като вземем предвид факта, че горивата по българските бензиностанции са с доста съмнително качество е препоръчително при всяка смяна на масло да се сменя и горивният филтър. Изискванията относно вида и ефективността на филтрите, инсталирани в горивните системи, зависят от вида на използваното гориво и конструкцията на двигателя. Проверете какви са изискванията на производителя за горивният филтър на вашия автомобил.

Call Now Button Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.