...

Масла Motul за хибридни автомобили

Хибридната серия на Motul  – първата по рода си на пазара, стартирайки се наложи като марка, тъй като пазарът на хибридни и напълно електрически автомобили продължава да расте в целия свят със своя среден клас масла за хибридни двигателни (SAE 0W8, SAE 0W12, SAE 0W16, SAE 0W20).

Марката Motul се утвърди като истински експерт в областта на високоефективните и надеждни смазочни материали. Повече от 160 години името на компанията е твърдо свързано с новите технологии. Още веднъж Motul потвърждава титлата си на едно от най-иновативните смазочни материали на пазара и лансира гамата Hybrid, предназначена за хибридни превозни средства.

През последните няколко години продажбите на хибридни превозни средства нараснаха силно в някои страни. HEV (Пълни хибридни електрически превозни средства) и PHEV (Plug-in хибридни електрически превозни средства) са особено търсени в САЩ и Япония. В момента в Русия хибридните автомобили не са толкова популярни, колкото на други пазари, но в същото време хибридните автомобили могат да се видят все по-често по пътищата. Новата линия на Motul е проектирана специално за нарастващия сегмент от хибриди, оборудвани с двигатели с вътрешно горене.

От основаването си Motul винаги е бил в челните редици на ключови разработки в областта на смазочните материали. От 1968 г. Motul е пионер в новите технологии: първият предлага на пазара полусинтетични масла (Motul 2100); първият, който прави 100% синтетика (300V). Днес компанията представя на пазара нова линия моторни масла, предназначени специално за хибридни превозни средства.

Причината за появата на такива продукти са съвременните тенденции в целия свят, грижата за околната среда и желанието да се намали процентът на замърсяване на околната среда. Ето защо Motul, гледайки към бъдещето, сега представя на пазара 4 продукта от гамата Hybrid с различен вискозитет.

Всичките 4 продукта са 100% синтетични, предназначени за хибридни превозни средства с характеристики на нисък вискозитет ( SAE 0W12 , SAE 0W8 ), които осигуряват изключителна горивна ефективност. Основните предимства на маслената гама Hybrid са:

  • По-висока устойчивост на отлагания и това е важно, тъй като хибридните двигатели с вътрешно горене най-често работят монотонно при ниски скорости, което утежнява процесите на въглеродни отлагания.
  • Отлична защита от износване в режим на гранично смазване с чести стартирания на системата старт-стоп.
  • Подобрена горивна ефективност.

Други предимства включват отличен студен старт и стабилна работа на двигателя дори при ниски температури. Маслата от хибридна гама също са съвместими с чувствителни системи за неутрализация. Хибридната гама се предлага в различни опаковки (1L, 4L, 20L, 208L). Продуктовата гама на Motul включва освен специални масла за хибридни превозни средства, специални продукти за AT, DCT и CVT трансмисии, както и течности за охладителни системи.

Hybrid 0W20  е 100% синтетично, енергийно ефективно моторно масло, което е специално проектирано за хибридни превозни средства (H.E.V.) и Plug-in превозни средства (P.H.E.V.), оборудвани с модерни бензинови двигатели, проектирани да използват масла с клас на вискозитет SAE 0W-20. коефициент на триене и много нисък вискозитет при висока температура. Това масло отговаря на класовете API SN, API SN-RC, ILSAC GF-5.

API SN осигурява отлични антиоксидантни и детергентно-диспергиращи свойства, които предотвратяват образуването на отлагания в двигателя. Високи противоизносни свойства и изпомпваемост при ниски температури се поддържат през целия период на работа на маслото. „RC – Resource Conserving“ е посочено в допълнение към API класа „Sx“ и се отнася предимно за енергоспестяващи масла за бензинови двигатели. Това гарантира икономия на гориво при използване на тези масла. Класът на вискозитет SAE 0W-20 намалява хидродинамичното триене и осигурява горивна ефективност при ниски температури. Добрата изпомпваемост на маслото при стартиране ви позволява бързо да достигнете необходимото налягане в системата и да позволите на двигателя да достигне скорост и температурни условия.

Предлаганите от нас масла Motul за хибридни автомобили

Call Now Button Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.