...

Неизправност в работата на двигателя след зареждане с нискокачествено гориво

Както се оказа, възможно е да причините повреда на вашия двигател само с няколко литра нискокачествено гориво. Заедно с неуспешно запалване и заседнали бутални пръстени, могат да се появят огънати клапани, утайки от моторно масло и силно износване на компресионните пръстени.

Особено опасно е горивото, което съдържа катрани, ненаситени въглеводороди, бензен, ксилен и толуен. Такъв бензин не изгаря напълно в двигателя, като образува различни замърсявания, които попадат в картера и унищожават всички добавки, присъстващи в моторното масло. Замърсяванията, присъстващи в нискокачественото гориво, започват да изграждат консистенцията на моторно масло, неподходящо за работа на двигателя. В резултат на това моторното масло не смазва двигателя при високи температури и го разрушава при ниски температури.

Важно е да запомните, че само едно зареждане с нискокачествено гориво съсипва вашия двигател. Съществува обаче възможност за намаляване на негативните последици чрез въвеждане на специални добавки преди зареждане с гориво. Продуктите осигуряват пълно изгаряне с по-малко количество катранени замърсявания и предотвратяват коагулацията. Ако в двигателя попадне гориво с ниско качество, е необходимо да почистите горивната и маслената системи на двигателя и да смените маслото.

Препоръки

  • За да се премахнат последствията от зареждане с нискокачествено гориво, се препоръчва използването на почистващ препарат за горивна система MultiCleaner (бензин) за бензинов двигател.
  • За почистване на маслената система използвайте един от следните продукти: XADO VitaFlush  , Atomex TotalFlush .
  • За почистване на горивната система се препоръчва използването на препарат за почистване на горивна система Verylube за бензинови или дизелови двигатели.

AtomEx Petrol Multi Cleaner възстановява горивната система до ниво на техническа чистота и надеждно я защитава. Съдържащият се в продукта ревитализант образува противоизносно покритие върху частите на горивната апаратура директно по време на работа на механизма.

Предимства

  1. Безопасно и бързо премахва всички видове отлагания и замърсявания
  2. Почиства инжектори, всмукателни клапани и горивна камера до ниво на техническа чистота
  3. Възстановява мощността на двигателя и неговите характеристики до първоначалните
  4. Намалява изгарянето на гориво
  5. Отстранява влагата от горивната система
  6. Намалява нивото на токсични компоненти в отработените газове
  7. Възстановява работата на помпата до номиналното ниво и подобрява разпръскването на горивото
  8. Предпазва иглата на инжектора от увисване по време на работа с нискокачествено гориво
  9. Повишава надеждността на работата и удължава експлоатационния живот на частите на горивната система

Приложение

Процесът на кандидатстване е доста прост. Просто изсипете продукта в резервоар за гориво преди зареждане. Препоръчително е да прилагате почистващия препарат на всеки 3100 мили пробег. AtomEx Petrol Multi-Cleaner е съвместим с всички видове бензин и е безопасен за катализатори, кислородни сензори и клапани.

Call Now Button Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.