Шум в ръчната скоростна кутия

Има няколко възможни причини за шум в ръчната скоростна кутия. Те включват:

  1. Звуците, които се появяват в употребявана кола. Ако все още има странни звуци в ръчната скоростна кутия при натискане на съединителя при работещ двигател на неутрална предавка, това означава, че трябва да смените лагера за освобождаване на съединителя. В случай, че странните звуци станат по-малко очевидни, това може да показва износване на работните повърхности на зъбните колела и лагерите. Ако имате такива проблеми, тогава се препоръчва да приложите нашия Revitalizant, който ще ви помогне да възстановите износените повърхности и да намалите шума в скоростната кутия.
  2. Звуците, които се появяват в нова кола. Струва си да се отбележи, че някои скоростни кутии издават шум от самото начало на своята работа. Понякога този шум изчезва с времето, когато частите на трансмисията се износват. Ако шумът не изчезне, това може да означава смяна на зъбите на зъбните колела поради неправилно производство на зъбни колела или клапани. Ако зъбът е захванат твърде плътно, той се деформира и издава шум. Препоръчително е да използвате нашия Revitalizant, за да премахнете шума в скоростната кутия, в случай че скоростта на смяна на зъбите не е твърде висока.

Предложения

Има продукти на XADO, които ще ви помогнат да се справите с всички горепосочени проблеми.

 

Atomic Metal Conditioner Maximum Transmission с 1 Stage Revitalizant е второ поколение 2-компонентен продукт, предназначен за възстановяване на ръчна трансмисионна система. Съдържа Revitalizant съединение, което помага за намаляване на триенето, възстановяване на износения метал в скоростните кутии, раздатъчните кутии и диференциалите и предотвратява бъдещо износване на машината поради образуване на ново защитно покритие. Продуктът може да бъде въведен в механични, роботизирани, последователни скоростни кутии, включително Direct Shift. Използвайки Atomic Metal Conditioner Maximum Transmission с 1 Stage Revitalizant , вие увеличавате живота на цялата трансмисионна система и предотвратявате скъпи ремонти. Струва си да се отбележи, че едно третиране трае 60 000 мили.

Приложение

Добавете съдържанието в гърловината за пълнене на масло на трансмисионната система, разпределителната кутия или скоростните кутии на моста, загрята до работната температура. Карайте около 5 минути, за да разтворите съединението в маслото. След това карайте както обикновено.

Забележка

Не се препоръчва да се извършва обработка на напълно износени възли и части на ръчната скоростна кутия. Продуктът може да бъде въведен във всякакви видове масла за механични трансмисии. Процесът на ревитализиране се счита за завършен след 600 мили пробег, така че не се препоръчва смяна на маслото през този период.

Call Now Button